Skip to content

Promovarea femeilor intre deziderat si realitate: fonduri europene pentru femeia Antreprenor 

Fonduri europene pentru femeia antreprenorDesi Uniunea Europeană promovează egalitatea de gen și sprijină femeile în afaceri și în dezvoltarea profesională prin intermediul diferitelor programe de finanțare, statul roman acorda o mica importanta sprijinirii  si promovarii  acestora.

Programul Femeia Antreprenor  a debutat in anul 2022 si  nu pare ca va fi relaut si in acest an.

Rezultatele  au fost publicat pe  18 ianuarie 2023, de catre Ministerul Antreprenoriatului și Turismului .

Conform listei publicate, sunt 785  proiecte admise de principiu la finanțare (din 1.200 verificate) , 364 respinse/neeligibile și 51 pentru care se așteaptă clarificări. 

Până la acest moment, finanțările nerambursabile solicitate de cele 785 de proiecte admise de principiu însumează 156.881.866,5 lei, aproape tot bugetul destinat acestui program.

Alte programe,  finantate de Uniunea Europene, care nu  vizează în special sprijinirea antreprenoriatului feminin, ci dezvoltarea competențelor și promovarea participării femeilor în diverse sectoare economice. 

Iată câteva exemple de programe de finanțare cu fonduri europene destinate femeilor:

Programul pentru Drepturi, Egalitate și Cetățenie (REC):

Acest program sprijină proiecte care promovează egalitatea de gen și combaterea discriminării pe baza genului. Acesta poate finanța proiecte care abordează probleme precum violența domestică, stereotipurile de gen sau promovarea participării femeilor în viața politică și economică.

COSME – Programul UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor și Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM-uri):

COSME oferă finanțare și suport pentru femeile antreprenoare și pentru femeile care doresc să înceapă sau să dezvolte afaceri în diverse sectoare. Acesta poate include acces la finanțare, formare și mentorat pentru femei în afaceri.

Erasmus+:

Programul Erasmus+ oferă burse și oportunități de formare pentru femei în domenii precum educație, formare profesională, cercetare și dezvoltare. Acesta promovează schimburile internaționale și dezvoltarea competențelor într-o gamă largă de domenii.

Fondul Social European (FSE):

FSE sprijină proiecte de dezvoltare a resurselor umane și de formare profesională, inclusiv pentru femei.

Acesta poate finanța programe de pregătire și reabilitare profesională pentru femei care doresc să se reintegreze pe piața muncii sau să-și dezvolte cariera.

Programul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Incluziune Socială (PROGRESS):

PROGRESS promovează incluziunea socială și egalitatea de gen și poate finanța proiecte care abordează problemele legate de sărăcie și excluziunea socială, în special cele care afectează femeile.

Acestea sunt doar câteva exemple de programe de finanțare cu fonduri europene destinate femeilor.

Este important să verificați regulamentele și condițiile specifice pentru fiecare program în parte și să căutați informații actualizate despre oportunitățile de finanțare disponibile în domeniile care vă interesează.

error: Content is protected !!