Skip to content

Un program destinat îmbunătăţiri calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

 Programului privind cresterea eficientei energeticeGhidul de finanțare a Programului pentru eficiență energetică și energie inteligentă în clădirile publice  a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 949 din 20.10.2023.

Acest document a fost elaborat de MDLPA, MEEMA și BEI și explică obiectivele, condițiile, procedurile și criteriile de eligibilitate ale Programului.

Programul se adresează autorităților și instituțiilor publice care gestionează clădiri publice cu suprafață utilă peste 250 m2.

Criteriile de eligibilitate se referă la tipul şi starea clădirii, la gradul de economisire a energiei, la tipul şi costul măsurilor propuse, precum şi la capacitatea financiară şi administrativă a solicitantului.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste criterii, vă invităm să consultaţi ghidul, care vă oferă informaţii utile despre cum să pregătiţi şi să depuneţi proiectele, precum şi despre cum să le implementaţi eficient şi transparent.

Alocarea financiară totală este de 500 milioane euro, din care 20% sunt fonduri nerambursabile și 80% sunt împrumut BEI cu dobândă preferențială și perioadă de grație de 5 ani.

Cererile de finanțare se pot depune până la 31.12.2024.

error: Content is protected !!